T4 ja äänien aiheuttajat

Transporter, Caravelle, Multivan, Caddy, Crafter ja Amarok
Vastaa Viestiin
raakamakkara
Viestit: 1
Liittynyt: 11.9.2020 18:50

T4 ja äänien aiheuttajat

Viesti Kirjoittaja raakamakkara » 11.9.2020 20:11

Moro,

Pitipä rekisteröityä tännekin. Ostin tuossa hiljattain T4 Transporterin 1.9TD (ABL) koneella. Siistissä kunnossa ja vähän ajettu ikäisekseen ja mukava auto ollut. Kyseessä ensimmäinen oma autoni eikä autojen korjaamisesta ole paljoa kokemusta. Öljynvaihtoon ja sähkötöihin päättyy oma kokemus. Tarkoitus laittaa ja oppia talven aikana. Pari juttua on kuitenkin noussut esille, eli kaksi autosta kuuluvaa ääntä.

Toinen äänistä on vinkuminen/kitiseminen eli ilmeisesti hihna. Alkaa kuulua vain kylmänä käynnistäessä, kestää 20s-1min ja loppua kohden hiljenee kunnes loppuu kuin seinään. Lämpimänä ei kuulu ollenkaan. Samalla kierrokset ovat alhaiset, ~500 rpm, loppuessa nousee tasaiseksi sinne 800-900 rpm. Mikähän tämän aiheuttaa ja mitä sille pitäisi tehdä?

Ääni:
https://voca.ro/m9mdK65zgq0

Toinen ääni on ajaessa kuuluva laahaaminen tms. Joskus ei kuulu ollenkaan, yleensä alkaa kuulua 60+ nopeuksissa mutta joskus myös pienissä nopeuksissa. Kuuluu vain vetäessä, loppuu kun kytkimen painaa pohjaan. Tuntuu että kuuluu apukuskin puolelta(?). Ei kuulunut vielä koeajolla vaan alkoi kuulua viikon omistuksen jälkeen eli tuore vika. Auto on kerran varoittanut jarrupalojen kulunuisuudesta, mutta voiko liittyä siihen?

Ääni:
https://voca.ro/eyUWoAK9k3C

Vastaa Viestiin