Sivu 1/1

3bg passaitin varashäly muuttui herätyskelloksi

Lähetetty: 14.11.2019 8:32
Kirjoittaja jokuvaan
Otsikon mukaisesti tänä aamuna heräsin siihen, että auto vonkuu pihassa itsekseen. Hiljeni ennen kuin löysin avaimet, mutta ehkä minuutin kuluttua soi uudestaan.

Tiedossa olevia, mahdollisesti asiaan liittyviä vaivoja:
- kuskin ovesta on jokin mikrokytkin paskana, ei syty sisävalot juuri koskaan ja ovet menee takaisin lukkoon jos vain kuskin oven avaa.
- kuskin ovi ei muutamalla kerralla auennut kaukosäätimestä. Sisänapeista toimi normaalisti.

Mainittakoon vielä että viime yönä tuli p******esti vettä. Oma teoria, vettä päässyt lukkolaitteeseen ja yhdistelee rikkinäistä mikrokytkintä. Mutta muitakin teorioita otetaan vastaan.

Re: 3bg passaitin varashäly muuttui herätyskelloksi

Lähetetty: 14.11.2019 17:29
Kirjoittaja muppis
Olet aika hyvin jo jäljillä. Mikrokytkimet on normaali kulutusosa 3BG sarjassa käytetyissä lukoissa, mutta myös muita sähköongelmia ovista löytyy. Lukon mikrokytkin liittyy vain siihen, että järjestelmä tunnistaa oven fyysisen avauksen, mutta jos keskuslukitus heittää toimimasta kyseisessä ovessa, niin myös sähköikkuna toimii huonosti. Jos ollenkaan. Silloin yleesä vika on saranassa olevan haitarikumen suojissa olevassa johtosarjassa.
Oven sisällä johtosarjat on aika hyvin suojattu, mutta ei se mahdotonta ole etteikö niihin vettä voisi päästä.

Re: 3bg passaitin varashäly muuttui herätyskelloksi

Lähetetty: 14.11.2019 20:30
Kirjoittaja Basu
Mites perinteinen akkukaukalo ja sen vedenpoistoreiän toiminta? Eikös näissä ole mukavuusboksi(?), apparin jalkojen alapuolella, joka on kenties saanut vettä? Toki ovien rikkinäiset mikrokytkimetkin aiheuttavat kaikenlaisia ylimääräisiä ongelmia.

Re: 3bg passaitin varashäly muuttui herätyskelloksi

Lähetetty: 14.11.2019 21:53
Kirjoittaja jokuvaan
Noh, ihan heti en varmaan saa motivaatiota korjata tätä, tietäisikö joku miten sen saisi nopeasti deaktivoitua? Ihan pari minuuttia sitten taas alkoi hälyt huutamaan, olisi mukavaa jos en saisi seuraavien öiden aikana koko taloyhtiötä vihaiseksi :D

EDIT: Tilasin sitten koko kuskin oven lukkolaitteen, kun todnäk siitä aiheutuu. Kai se joskus ensi viikolla tulee...

Re: 3bg passaitin varashäly muuttui herätyskelloksi

Lähetetty: 15.11.2019 9:24
Kirjoittaja muppis
Kuskin puolen B-pilarissa on nappi josta painamalla ainakin sisätilan tutkat on pois päältä seuraavaan lukituksen aikaisuun saakka. Tosin en muista, että vaikuttiko se mihinkään muihin hälytyksiin.

Re: 3bg passaitin varashäly muuttui herätyskelloksi

Lähetetty: 25.11.2019 19:39
Kirjoittaja jokuvaan
Sainpa lukon vaihdettua, eikä mikään ollut ruostunut jumiin.
Ovivalo ainakin toimii taas, hälyongelman ratkeaminen selviää ajan myötä.
En kuitenkaan voi suositella ridexin varaosaa, vaikka vähäinen säätövara on tapissa, niin ovi on millin pari sisempänä kuin takaovi. Ja lukkopesän mikrokytkimet on aivan älyttömän herkät, melkein aina ikkunat lähtee liikkeelle jos edes katsoo päin mekaanista lukkoa.