Passat B8 bluetooth audio ongelma

Autohifi-jutut
Portermies88
Viestit: 2
Liittynyt: 3.9.2023 20:40

Passat B8 bluetooth audio ongelma

Viesti Kirjoittaja Portermies88 »

Kuukauden päivät ollut nyt pihassa B8 Passatti mikä minulle myytiin niin, että varusteina piti olla Apple CarPlay ja MirrorLink yms. Noh melkopian ostohetkestä huomasin, että nuo kaikki siitä puutuvat, mutta melkoinen pettymys oli kun puhelin ei suostunut yhdistymään edes bluetoothin kautta järjestelmään. Puhelut kyllä onnistuivat, mutta media puolella näytössä luki vain Bluetooth audio Disconnected. Kokeiltiin monella puhelimella ja buuttailla soitinta ja eri asetuksia, mutta aina sama juttu.

Tästä sitten olin myyjäliikkeeseen yhteyksissä ja he myönsivät, että auton mallinnuksessa on tapahtunut virhe ja nuo mainitsemani varusteet puuttuvat. Sanoivat myös, että todennäköisesti autossa ei ole audio ominaisuutta eli musiikin kuuntelu ei olisi mahdollista. Tästä olin kuitenkin erimieltä kun asetuksista kuitenkin löytyy tuo, että bt yhteydestä saa handsfreen sekä audion erikseen päälle. Auto oli käyttöautossakin myyjäliikkeen maksaman tunnin verran, jossa he koittivat pikaisesti selvittää ongelmaa. Henkilö kenen kanssa asioin liikkeessä oli hieman vanhempi mies eikä oikeastaan ymmärtänyt mitä yritetään saada toimimaan.

Tänään sattumalta kun bluetooth oli päällä puhelimessa niin puhelin yhdistyi autoon ja media toimi normaalisti. Sammutin BT:n niin taas sama eli ei saanut mitenkään enää yhteyttä.

Onko täällä vastaavanlaista kokemusta ettei yhteys toimi tai missä voisi olla vikaa?
Avatar
muppis
Viestit: 943
Liittynyt: 13.8.2010 13:44
Paikkakunta: Huittinen - Akaa - Tampere
Viesti:

Re: Passat B8 bluetooth audio ongelma

Viesti Kirjoittaja muppis »

Itsellä ei ollut Bluetoothin kanssa ongelmaa, mutta muita ongelmia kyllä oli. Osaan auttoi ohjelmistopäivitys ja osa oli jotenkin niin käsittämättömiä vikoja, että ei voinut kuin ihmetellä miten sellainen on edes onnistuttu tekemään.
(Jos Wlanin nimessä oli välilyönti, niin netti ei toiminut vaikka yhteys oli auki :devil )

Tästä videosta voit tarkistaa, että mikä soitin sinulla siinä on.
Tai eihän se enää ole soitin, vaan viihdekeskus. :roll:

Siitä myös on ohjeet ohjelmiston päivittämiseen, jos lontoon murre taittuu.

Siinä vain saa olla tarkkana, että on oikea ohjelmisto ja päivittäminen loppuun asti vaatii VCDS:n tai OBD11:n. Eli jos jompaa kumpaa ole käytettävissä, niin ei kannata edes aloittaa. Laite ei vain tee päivitystä loppuun ja toimii edelleen vanhalla ohjelmistolla. Eikä loppuun tekeminen onnistu edes myöhemmin, ainakaan itsellä ei onnistunut.

:warning Laitteen ei pitäisi edes huolia väärää ohjelmistopäivitystä, mutta riski on olemassa.
VCDS, OBD 11
ID.4 150 kW EBJC Pro 1st MAX -21
T5 GP Caravelle 2.0 TDI Bluemotion 103 kW CCHA Comfortline -14
Gofl Plus 1.6 84 kW BLF -05
Ex:
B8/3G5 GTE 1.4 TSI 115 kW CUKC -18
B6/3C5 2.0 TDI 103 kW CBAB Comfortline -10
B5.5/3BG 1.9 TDI 74 kW AVB -01
Vastaa Viestiin