Transporter T5 2,5 TDI

Kaikki tekniikkaan liittyvä
tonkil
Viestit: 6
Liittynyt: 7.2.2018 20:24

Transporter T5 2,5 TDI

Viesti Kirjoittaja tonkil »

Moi,
Tiedän, ettei ole varsinaisesti variant mallinen auto, mutta ajattelin kuitenkin kysäistä täältä, kun samaa softaa (VAG-COM / VCDS) voipi käyttää useammassa VW merkkisessä ajokissa OBDII narun kanssa.
Eli, Transporterissa oli piirturi kun se mulle päätyi, raapaisin irti ja asentelin 2-DIN soittimen siihen koloseen. Kaikki hyvin sen kanssa. Mutta mutta, nopeusmittari lakkasi toimimasta, sekä matkamittarin lukemat näyttää ---------- (no data ilmeisesti). Lueskelin VCDS softalla dataa ja sainkin yhteyden pelaamaan ihan kuinka pitikin, mutta tällä ilmaisversiolla ei saa luettua kanavaa 33 (ilmeisesti se johon on koodattu tuo piirturi), olisin asettanut kanavan 1>0 kuten ymmärsin, että tehdä pitää, jotta saan tuon piirturin koodattua auton systeemistä pois. Tuo ohjelmiston lisenssi maksaa ilmeisesti muutaman satasen, enkä usko sitä tarvitsevani kuin tämän kerran.

Onko jollakin lisenssoitu versio tässä Tampereen suunnalla, voisin maksaa jotakin jos saisi auton koodattua siten että mittaristo alkaa taas toimimaan, jos ei jollakulla sitten ole muuta ideaa, miten saa toimimaan???? Kiitos vastauksista jo etukäteen.

T
Tomppa-
VCF Member
Viestit: 422
Liittynyt: 3.6.2011 20:20
Paikkakunta: Klaukkala

Re: Transporter T5 2,5 TDI

Viesti Kirjoittaja Tomppa- »

Piirturin kautta mennyt nopeus, koska nopeudenrajoitin siinä ollut jos on bussiks/kuorkiks rekattuna. Mutta Jultsu täältä foorumilta muistaakseni vaikutti siellä suunnalla.
tonkil
Viestit: 6
Liittynyt: 7.2.2018 20:24

Re: Transporter T5 2,5 TDI

Viesti Kirjoittaja tonkil »

Kiitos vastauksesta,
Jep, sitä kautta mennyt nopeustieto joo...ei lähde uudelleen tulille, vaikka tuon piirturin kytkee takaisin...pikkuhomma olisi uudelleen konfata, mutten viittis maksaa satasia lisenssistä ihan vaan tän takia...nyt ajellaan sit puhelimen GPS nopeuden mukaan...;)
Avatar
teuska
Viestit: 72
Liittynyt: 17.11.2014 20:50
Paikkakunta: Ylöjärvi

Re: Transporter T5 2,5 TDI

Viesti Kirjoittaja teuska »

Jultsu vastannee itse tarkemmin, mutta taitaa olla hieman kauempana jokusen hetken.

Itsellä löytyy Ylöjärvellä kanssa aito kaapeli jos tarvetta.
Eipä oo tommoseen piirturihommaan vielä tullut törmättyä, mutta ilmeisesti sinulla aika hyvin tiedossa mitä tehdä.
Onnistuu vaikka viikonlopun aikana ja myöhemminkin kyllä.
YVllä lisää niin ei turhaan täällä höpötellä.

Edit: nopeat googlailut maailmalta. Voi toimia tosiaan noinkin yksinkertaisesti, että poistaa vain laitteen ja VCDS kanssa 33 kanava 33: 1->0, kuten sanoitkin. Ja tätä tottakai testataan ekana.

Lisäksi jossain puhutaan, jotta saattaa vaatia jotain hyppyjohdotuksia tachon paikalle, kuulostaa mielenkiintoiselta.
Näissä langoissa lisää juttua:
http://www.vwt4forum.co.uk;
http://www.digital-kaos.co.uk

Jotenkin jäi sellainen käsitys, että riippuu ajopiirturin mallista, ja siitä onko kyseessä jälkiasennettu vai tehtaalta tullut laite. Puhuvat peräti että piirturilla varustetussa nopeussignaalikin tulisi eri kautta ja eri muodossa, tähän kuitenkin itse hieman epäilevästi suhtaudun.
Audi A4 Avant 3.0TDIq tiptronic - 08

VCDS HEX-v2
tonkil
Viestit: 6
Liittynyt: 7.2.2018 20:24

Re: Transporter T5 2,5 TDI

Viesti Kirjoittaja tonkil »

Moi, eipä oikein onnistunut piirturin poisto, olen ajellut jo jonkun aikaa GPS nopeudella, ei toimi nopeus, matka, eikä polttoainemittari ollenkaan/luotettavasti. Pitänee vaan luovuttaa ja lätkäistä tarpeeton piirturi takaisin asennusaukkoonsa..pitäisi vaan saada kytkentäkuva, taikka värit noille piuhoille, ne kun tuli katkaistua kun irroteltiin piirturia, olisiko jollakin väreistä ja kytkenöistä tietoa...liittimet B ja A tiedossa ja ne saan uudelleen kasaan, muttei tunnut löytyvän tietoa minkä värisiä piuhoja olisi syytä kytkeä millekin pinnille...
Lisäksi tarttis konffata tuo piirturi takaisin auton systeemiin, sinne kanavaan 33, 0 muuttaa 1. Lisäksi olisi kiva jos voisi lukea ja nollata vikakoodit, oli akku irti ja näemmä AIRBAG aina jää vikatilaan...taikka aikanin vikakoodi jää aktiiviseksi, lisäksi palaa mittaristossa AIRBAG valo, sulakkeet on käyty läpi, siellä ei mitään mätää ollut. Olisikos jollakin mahdollisuutta koodata ja kattoa vikakoodit samalla, korvausta vastaan luonnollisesti, mulla on VCDS ilmaisversio, mutta sillä ei pääse käpälöimään tuota kanavaa lainkaan??? Olisin kiitollinen jeesistä, pitäisi saada tuo laatikko leimattua, ei liene ihan onnaa ilman nopeusmittaria..

Toni
tonkil
Viestit: 6
Liittynyt: 7.2.2018 20:24

Re: Transporter T5 2,5 TDI

Viesti Kirjoittaja tonkil »

Ja siis Tampereen seudulla mieluusti..
Tomppa-
VCF Member
Viestit: 422
Liittynyt: 3.6.2011 20:20
Paikkakunta: Klaukkala

Re: Transporter T5 2,5 TDI

Viesti Kirjoittaja Tomppa- »

Laita Jultsulle viestii tääl foorumil.
Vastaa Viestiin