Moottorilämmitin polttaa sulakkeen

Kaikki tekniikkaan liittyvä
karstajaakko
Viestit: 5
Liittynyt: 9.2.2012 20:09

Moottorilämmitin polttaa sulakkeen

Viesti Kirjoittaja karstajaakko »

Variantin (vm 2008) moottorilämmitin ja vikavirtasuoja ovat yhtäkkiä alkaneet leikkimään piiloa. Heti kun lämmittimen kytkee niin vikavirtasuoja laukeaa. Vuoto rajattu autoon.

Pitäisi varmaan ensteks mitata ihan resistanssi, jotain parisen sataa ohmia pitänee yleismittarin näyttää jos R = U*U/P ja U = 240V, P = 300W.

Kokemuksia vastaavasta? Kokemuksia korjauksesta?
Jultsu
Viestit: 1273
Liittynyt: 3.6.2013 10:09
Paikkakunta: Tarnów, Puola

Re: Moottorilämmitin polttaa sulakkeen

Viesti Kirjoittaja Jultsu »

Jos vikavirtasuoja laukeaa niin virtaa vuotaa tällöin vastuksesta auton runkoon ja sitä kautta pistorasian suojamaahan. Siinä ei auta vastuselementin mittaaminen, eikä perus yleismittarin 9 voltin DC-mittajännittellä myöskään tehdä mitään suojamaahan liittyviä eristysvastusmittauksia. Sinne suojamaan ja vaihekarvojen väliin tarvisi syöttää 500 volttia DC-jännitettä jotta saisi luotettavasti tietää sen vuotovirran, mutta jos se vikis laukeaa aina kytkettäessä niin se on yli 30 milliampeeria. Vastus vaihtoon, ei noita itse pysty korjaamaan.


edit. niin toki sen voi varmistaa ettei se itse vastuselementti ole sulanut totaaliseen oikosulkuun mutta siinä puhutaan lottovoiton todennäköisyyksistä, vastuselementti kun katkeaa rikkoutuessaan ja tällöin sähköä ei kulkisi ollenkaan..
Killer
Viestit: 787
Liittynyt: 12.10.2008 19:14
Paikkakunta: Qsamo

Re: Moottorilämmitin polttaa sulakkeen

Viesti Kirjoittaja Killer »

Kokeileppas toisella johdolla.
Nimimerkillä: kerran liitoskaapeli mennyt oikosulkuun.
Kaikki on siisti minkä itte tekee!
Passat Variant 4motion + dsg, -11
Golf V hb -03
Honda CBR600F -91
dieselgolf
Viestit: 52
Liittynyt: 9.1.2018 6:33

Re: Moottorilämmitin polttaa sulakkeen

Viesti Kirjoittaja dieselgolf »

Nimenomaan testaa toisella, varmasti ehjällä johdolla ensin, ja eihän se auton päässä oleva liitintöpseli ole saanut osumaa ? Eikä lillu vedessä, lumessa tms ?
Ja sitten vielä voisit jonkun muun laitteen käyttää tolpassa, vain testataksesi että tolppa vikavirtoineen on varmasti OK.
Vastaa Viestiin