T4 äänenlaatua edullisesti

Autohifi-jutut
t4porter
Viestit: 2
Liittynyt: 30.4.2020 12:31

T4 äänenlaatua edullisesti

Viesti Kirjoittaja t4porter » 30.4.2020 13:12

Kyseessä -02 vuotinen t4 portteri, johon tulossa päivitystä äänenlaatuun.
Edellinen omistaja onkin mukavasti jo laittanut äänieristeet(20mm foliopintainen pehmytmatto) väliseinään, joten muu meteli vähentynyt. Itse meinasin ovia vaimentaa vielä jossain vaiheessa bitumilla.
Muuten audiopuoli onkin koskematon, päivitetään 18 vuotta vanhat laitteet.
Alkuperäisen panasonicin kasettisoittimen vaihdoin alpinen CDE-111R:ään. Vanhahan sekin rupeaa olemaan, mutta äänenlaatua edelleen. Halpakin oli. Alkuperäiset kaiuttimet meinasin vaihtaa hertzin EMV100.5 keskiääniin(35€), niitäpä ei enää saanutkaan. Joten autostudio vaihtoi ne ilman välirahaa ystävällisesti kalliimpiin Audisonin AP4 keskiääniin(65€). Saman valmistajan tuotteitahan ne on, audison on vaan hieman laadukkaampi merkki. Diskantit tulee jossain vaiheessa hommattua myös. Pelkääjän oveen metsästelen ovikoteloa myös, että tulevaisuudessa sais midbassot asennettua sinne. Jos jollain sellanen löytyy, niin ilmoita

Sitten subi puoleen. Hommasin Hertzin ES200.5 subin, joka soveltuu mukavan pieniin koteloihin. Suunnitelmana olisi tehdä penkkien väliin kotelo, jonka päälle voisi vaikka mukitelineitä askarrella. Sitä en ole vielä pohtinut että asentaisiko elementin osoittamaan eteen-, taakse-, vaiko alaspäin. Vahvistimeksi löytyy SPL Dynamicsin S-4002.
Refleksikotelo siitä jokatapauksessa tulee. Vinkkejä saa antaa.
Kiinnostaa myös muiden subi asennukset näihin vehkeisiin.

t4porter
Viestit: 2
Liittynyt: 30.4.2020 12:31

Re: T4 äänenlaatua edullisesti

Viesti Kirjoittaja t4porter » 15.5.2020 1:53

Kotelo tekeillä. Tulee nyt penkkien väliin, subi ja refleksiputki osoittamaan eteenpäin. Materiaalina 22mm lastulevy, jota oli valmiina nurkissa pyörimässä. Tilavuus 17 litraa netto, vire 37-38Hz(Riippuu millä ohjelmalla laskee). Täyspitkä 3" aeroport ei mahdu kokonaan koteloon, joten putki jää 9cm ulos. Tehdään Seuraava kotelo portilla ja 6,5" elementillä, niin ei tuu ongelmia. Verhoilu sitten perus kaiutin huovalla, ja elementin suojaksi vielä joku rauta tai ritilä.
Vahvistin menee kuskin penkin alle piiloon. Onko hyviä neuvoja kaapelien vetoon? valmiita hyviä paikkoja?

Vastaa Viestiin