Kävipä sitten tossa niin et meni ulkonen kovalevy jumiin.
Tilanne oli tämä: Tietokone alkoi takkuilemaan ja kun aikani sitä räppäsin ni se meni lopunki jumiin. Kiire kun oli niin katkaisin vain koneesta virran ja lähdin asioilleni. Kun tulin kotiin ja käynnistelin koneen uusiksi ni kas kummaa ulkoonen asema ei pelitä. Ulkoinen asema on Lacien 250 giganen ja on usbi liitännällä. Jos yritän mennä ulkoiselle kovalevylle se rupeaa vaan raksuttamaan ja mitään ei tapahdu sitte ku vetää ulkosesta virrat poikki ni winukka ilimoottaa jotta asemaa E: ei ole alustettu. Haluatko alustaa sen nyt?
Kertokaapa tietokone gurut et mitä tolle kannattaa tehrä. Alustaakkaan ei viittis ku sielä kuitenki on jonkin verran sellaista materiaalia mitä ei viittis hukata...
Vai loppuisiko vittuilu tässäkin tapauksessa väkivallalla
Kuulostaa siltä että se on mennyt tosi jumiin. Huonolla tuurilla ei auta formatointikaan. Mulla oli samanlainen ongelma kuukausi sitten. Kovo käynnisteli yksinään itseänsä. Ei auttanut kun hakea uusi tilalle. Sinne hävis sitten kaikki viimekesän valokuvat.
Noita Lacien ulkoisia kovoja on tullut työnpuolesta korjattua useampi. Tähän mennessä ainakaan ei ole kuin yksi viidestä hajonnut fyysisesti, muista mennyt vain partitiot sekaisin. Lacien muoviset mallit tuppaa tekemään tuota, ihan 'itsekseen'. Muoviin koteloituja kannattaakin välttää.
No mitä tulee korjaukseen niin itse kloonasin tuon hajonneen kovalevyn toiselle suuremmalle levylle (käytin R-Studio nimistä ohjelmaa) ja palautin sieltä löytyneet tiedostot takaisin alkuperäiselle levylle. Aikaa meni joku 4h, joten saihan tuosta laskuttaa asiakkaita ihan riittävästi.
Fyysisesti rikkoutuneesta kovosta ei saanut kaikkia tiedostoja talteen, mutta sain kaiken tarpeellisen. Toki silloin ei voi enää käyttää rikkoutunutta kovoa palautukseen. Tuossa 'kloonauksessa' taisi olla vain se huono puoli, että levy piti siirtää pöytäkoneen sisäiseen IDE väylään, jotta sen sai tehtyä, tuo softa ei toiminut kunnolla USB kovoilla. Muovisen koteloinniin avaaminen taas tarkoitti että levystä meni takuut.
Takuuhan ei muutankaan kata mitään datan palautusta, varmuuskopiot kun pitäisi olla sitä varten.
^ Jos hommaat uuden ulkoisen kovon niin kannattaa tarkistaa että siinä on virransäästötoiminto, (mikä samalla on myös itse kiintarin säästötoiminto) eli kiintolevy sammuttaa itsensä hetken käyttämättömänä olemisen jälkeen. Tuolla toiminnolla on kuulemma huomattava merkitys levyn käyttöikään.
Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig. After a few hours, you realize that he likes it.
^en välttämättä itse allekirjoittaisi tuota asiaa...kuitenkin käynnistys ja sammutus spinupit ja spindownit on niitä asioita jotka kiintolevyä rasittavat...itsellä ainakin kaikki kiinotlevyt aina päällä, (myös usb), ja ei mitään merkkejä vikaantumisesta...jäähdytyksen toki pitää olla kunnossa..
Itelle ostin tyylikkään irtokotelon ja sen sisälle Seagaten levyn 5 vuoden takuulla. On toiminut toistaiseksi. Tuossa siis säilytetään kahden kotikoneen tiedostojen kopiota.
Samaa mieltä tuosta virransäästöstä. Eniten kovoa rasittaa juuri sammuminen ja käynnistyminen. Virransäästöstä ei ole siinä mielessä kovon iälle merkitystä normaalissa käytössä, jollei kone ole auki 24/7, mutta sitä ei kuitenkaan käytetä jatkuvasti. Tällöin tosin olisi järkevämpää sammuttaa kone siksi aikaa kun sitä ei käytä
Itse olen myös hankkinut nuo ulkoiset kovot siten että kotelo erikseen ja kovo erikseen. Tietää mitä saa ja on pidemmät takuut - eikä takuu pääty kotelon avaamiseen
USB kovoon ei saa mitään yhteyttä jos se on sekaisin tai rikki. Kotelointi täytyy purkaa ja liittää kovalevy sisäiseen ide väylään, jotta kommunikointi levylle onnistuu. Mutta kuten sanottua koteloinnin purkaminen Laciessa evää takuun.