Tänään sain tietoa diesel huollosta että 2.4d lohko onkin td lohko silla edellytyksellä siinä on nuo männän jäähytys suihkut
jo valmiina lohkossa, ja 1.9td ttä käyvät männät suoraan koska sylinterit ovat samankokoiset ja männät muuta eroa
männän kansi td matalampi ja lisäksi td ventiilit (2.0td koneesta imu ja pakosarja ja turbo eli pakokaasu ahdin
huom se välijäähytin skuupilla siihen etu peltiin ja sitten suora putki ulos ja väliin pelkkä efektori
ja johan tulee viksu vekotin jokatoimii
tein aikanaan samalla idealla 1.9td huipu nopeus ilman välijäähyä oli 170km vw 1.9td syncro 1989 4x4 paku
se on ihan totta. ei se ole harrastus eikä mikään, jos siihen ei mene kaikki rahat ahtimia on myytävänä vähä väliä nettivaraosassa... mut kannattaa se laatikkokin ehkä vaihtaa sitten.
Hyvin menee 170 vaikka paikallaan kun roplaa mittaria, ja ihan vakiona Toi oma otti testatessa ohjelmoinnin vaikutusta: gps:n mukaan 157km/h ja mittari näytti n.165.. ohjelmoitu 90 heppanen 2,5tdi, umpimallin paku. Siihen kiihtyy ns samantien ja kiekat melkein punarajalla, ja siihen jää junnaamaan. Ennen ohjelmointia mittari pyssäs 130, siitä pikkuhiljaa ylöspäin ja 140 loppui usko
Noissa t3:ssa vissiin heittää mittarit aikalailla, tälläinen muistikuva kun jonkun vuoden ajelin moisella. Toi oli neliveto lavamalli, 1,6td kai ja mittarin mukaan kulki muistaakseni 150 piitkällä suoralla.. En tiedä mitä tollasen luvattu huippunopeus olis, mutta ei tolla ikinä sakkojonoon päässyt yrittämälläkään..
t3 puhuttaessa tulee aina mieleen joskus itsellä lainassa ollut t3 1,6d caravelle huiput pitkässä alamäessä ja myötätuuleen 125km/h normaali ajossa oli tiukkaa saada 115km/h edes mittariin (oli se vaan hauska peli)
Veronkierto kunniaan!
Ex: T4 pornstarter matkailuauto
Nykyinen g3variant 2+3 paku.
Sitä määkin meinasin että todellinen tossa 150 mittarilukemassa olis jossain 100-120km/h välissä ainakin tossa yksilössä. Ja jumalauta mikä meteli hytissä, ja kulutus oli jotain aivan järkyttävää Tai kyllä kai kun kaasu aina pohjassa..
ajelin työkseni joskus sellaisella 1.6td syncro bussimallilla, en huippuja kokeillut ikinä, mutta se oli aika hiljainen. tais olla 91 vuosimalli ja vuos oli silloin 92, eli aika pränikkä. tykkäsin silloin ajaa sillä ja voi olla että aika kultaa muistoja.
tuohon 2.4d turbottamisprojektin laatikon vaihdolla meinasin, että tuo 2.4d laatikko, ei ole niitä kestävimpiä...
mitähän sille ari-matin automaattilaatikolle kuuluu?
Oon vähän kuullu VW tavara-auto hultoihin perehtyneeltä henkilöltä että 2,4 litrasen vaihteisto ei todellakaan ole sieltä kestävimmästä päästä joten sen takia olen itse tuon turbottamisen jättänyt väliin. Tehottomimassa 2,5 litrasessa TDI panussahan on sama vaihteisto kuin 2,4 litrasessa imudieselissä ja niitä on kuulema aika paljon aikoinaan poikinut. varsinkin sillon jos autolla vähänkin vie vaihteistoa ääri rajoillaan. Veto puuhia ei kuulema kestä kovinkaan hyvin ja Painavana täyteen lastattunakin on vähän heikko.
Tiedä sitten ihan todellisuutta mutta itse ainakin meinaan koko koneen ja vaihteiston vaihtaa jos haluan lisää tehoa ja vääntöä saada.
heze, kun et mitään peltoutoa meinaa tehä, niin mietin että, eikös tuossa mene jarrutkin silloin vaihtoon, jos sen tdi myllyn laitat? jotain tälläisiä juttuja olisin kuullut... ja eikös se testi ole vatun kallis.. mut kerro ihmees miten projekti etenee
tero wrote:heze, kun et mitään peltoutoa meinaa tehä, niin mietin että, eikös tuossa mene jarrutkin silloin vaihtoon, jos sen tdi myllyn laitat? jotain tälläisiä juttuja olisin kuullut... ja eikös se testi ole vatun kallis.. mut kerro ihmees miten projekti etenee
Kyllähän mun käsittääkseni tuossa menee myös taka-akselisto vaihtoon. 2,5 TDI koneessa on samanlaiset jarrut edessä mutta takana ei. Joten joutuu päivitteleen jarrut omaan portteriin taakse. Jos takaa löytyy 2,5 litrasen koneen tehoja vastaava levyjarru niin sillonhan niitä ei tarvi vaihtaa.
Niin mä sen ainakin oon käsittäny.
Eli 65kw/88heppanen 2,5tdi menee "pykälistä läpitte, ei tartte jarruihin kajota jos on pienemmät jarrut" , Ohjelmoi sitte myöhemmin sitä voimaa lisää ja lykkää välijäähdyttimen paikoilleen.. Olettaen että jarrujen teho/ suhde kasvaneeseen tehoon ei oikeasti ole ongelma, eihän se jarrujen päivittely koskaan huonoa kai tee, mutta onko siitä tälläisissä vehkeissä käytännön hyötyä..
Mitens tuo sähköpuoli, TDI:ssä on käsittääkseni elektronisesti ohjattu ruiskutuspumppu ohjainbokseineen, ajonesto ym. hauskaa. Tietysti jos saa koko helahoidon jostain kolariautosta niin saahan ne vaihdettua. Mutta kävisikö esim. 2.4D:n jakajapumppu sähköisen tilalle, tai joku muu? Olisi vaan aika paljon helpompi homma kun ei tarvisi puuttua sähköihin...
Selvittelin nyt mitä kaikkee joutuu tuossa 2,4 imudiiselin vaihdossa 2,5 TDI malliin muutteleen.
Sähköt
Taka akseli Jarrujen kiinnikeet voi olla erillaiset.
Taka jarrut
Mittaristo
Vaihdelaatikko jos on yli 65kw tai jos vetää vastaavasti raskaita kärryjä. Ei välttämättä kestä tehoja.
Moottori luonnollisesti =)
Ja sitten vielä toden näköisesti on niin että noihin -95 ja vanhemipiin ei edes nyt sit kuitenkaan saa lattaa 75kw konetta jossa on se parempi aski. Tai jos sen laittaa niin pitää käydä dynossa mittaan tehot. Tehot eivät saa ylittää sitä 20%. Korikin on noissa -96 ja tuoreemmat vahvistetumipi. Eli sielä kuulema menee enemmän jäykistin rautoja ja paksumpaa peltii. Joten tyyppi on ilmeisesti myös vaihtunut -95 nuoremmat ja -96 vanhemmat malleissa. Voi olla siis että noissa on eri tyyppikoodi ilmeisesti.
Taitaa olla parempi siis vaan unohtaa pääsee pienemmällä vaivalla.
Sen turbon kun laittaa tuohon imudieseliin niin eiköhän silläkin jo se n.10 heppaa tuu helpolla. Tosin joutuu ne männät ja jotain muuta muutteleen.
Näin kuulin kaverilta.
Mutta ei mitään satavarmaa ole.
Siis jos toi 20% tehoero alittuu, niin ei tarvitse mitään jarruja sun muuta vaihdella. Tällöin siis verrataan suoraan korissa olevaan mottiin ja jarruihin jne.
Mun mielestä uudemman moottorin saa vanhempaan koriin pistää ihan surutta, ei mitään mittauksia sun muita tarvitse koska alkuperäisen korin aikaiset päästövaatimukset uudemmalla moottorilla täyttyy luonnollisesti. Jälleen jos tehoero alkuperäiseen jää alle +20% niin ei myöskään tarvita mitään muutoksia jarruissa sun muissa.
Tottahan koko koneen ja lootan vaihdossa tarvitsee ohjausyksikköä ja semmosia mutta koittaa hankkia koko tekniikan pakettina, esim AVK romusta.
Jos taas alkuperäistä konetta alkaa turbottamaan niin leimalla tarvitaan päästölaput vähäpäästöisestä sekä teholaput. Ja tuskin se kovin simppeli homma on kuitenkaan toteuttaa niin että kone+loota kestääkin käytössä.
Nämä asiat on kaikkein helpointa ja varminta lukea Trafin tai Finlexin sivuilta, ei jää mutulle sijaa. Sitten jos jotain kohtaa siellä ei ymmärrä niin sitä kysyy sitten muilta että miten asia käytännössä menee. Tai jos kysymällä haluaa päästä asiasta niin katsastuskonttori jolla muutoskatsastus uudelle tekniikalle tapahtuisi, on se paras tietolähde. Ja kaikki ohjeet sitten kirjallisina ennenkuin alkaa töihin, ettei muutu matkalla vaatimukset "kun ei eilen irronnu" päivän takia.
Seat Freetrack 4 TDI - Mazda 2 - Fiat Bravo HGT
MIG- ja TIG-hitsausta (musta/RST) harrastuksena. Esimerkiksi pako- ja ahtoputket jne.
Tuolla ffp:n puolella joku kertoi laittaneensa 1.9 TDI:n (Golf, Passat) portteriin. 66 kW versio mahtuu 20% sääntöön. http://www.ffp.fi/bb/viewtopic.php?t=71376&start=900
Noita myllyjä olisi varmaan enemmä tarjolla kuin 65 kW:n 2.5:sta.