Elikkäs lähdin tällaisesta kyselemään, kun velipojalla on bora, jossa on melkolailla himmeät lyhyet valot, ja kun maassa vielä ei ole edes lunta, niin tienpinta meinaa imeä jokaikisen valonpisaran... Joten mikä voisi olla vaihtoehtona noihin valoihin...? Lisäpitkät nyt ainakin tulevat noukalle, mutta lyhkäisien kantamaa ja tehoa pitäisi saada parannettua.
Umpioiden lasit ovat sitä "sileää" mallia, ja taitavat vielä olla muovia, tai pleksiä... joten ei kannata mitä ilmeisimmin laittaa isompia polttimoita, vai mitä olette asiasta mieltä?
kannattaisiko tai olisiko mahdolista laittaa tehokkaampaa polttimoa, mikäli se polttimon uusiminen ei vaikuta asiaan millään tavalla? Siis jos pysytään ihan vakionormien pohjalla...
Kannattaa mitata se valoille tuleva jännite että on luokkaa 13-14 V eikä alle 12 V. Noilla +50 % polttimoilla saa vähäksi aikaa kirkkaammat valot, toisilla ne kestää 3 kk ja toisilla yli puoli vuottakin. Kuten tuossa aiemmin sanottiin, niin kirkkaampaa polttimoa vaan, jos ne edes syksyn ja alkutalven kestää.
Jos on ajovaloautomatiikka, niin 0-asennossa päivävalot on yleensä vähän himmeämmät ja kirkastuu, kun valot kääntää oikeasti päälle.
Normaalien halogeenipolttimoiden teho ei kyllä taatusti heikkenä ajan myötä, vaan päinvastoin kasvaa koska polttimon lanka ohenee ohenemistaan kunnes menee poikki. Eli siis teho periaatteessa jopa kasvaa. Umpiot kyllä heijastimineen himmenevät ajan myötä. Kaasupurkauslampuilla "ksenoneilla"
teho puolestaan laskee ajan myötä koska sisällä oleva kaasu pelkistyy ja erittäin alhaisissa lämpötiloissa kaasu muuttuu kaasusta nestemäiseen muotoon.
Uusissa ksenoneissa valon pitää olla kirkasta ja luonnollista väriltään ja vanhemmiten sävy muuttuu sinisemmäksi.
Yleisesti puhutaan valovirrasta ja sen säilyvyydestä, kun tutkitaan eri halogeenipolttimoiden kestävyyttä. Kaikissa testeissä huonoinpien polttimoiden valaistusvoimakkuus on pudonnut huomattavasti testin aikana.